Garmin Forerunner 935XT - první neoficiální info a fotky

V prvním lednovém týdnu uvedl Garmin následovníka Fenixů - po dvou letech. Podobné cykly mají i triatlonové série hodinek řady Forerunner 9xx XT. Toto trochu zbořilo uvedení Forerunner 735XT, které jsem recenzoval vloni, ale 735XT nemělo být následovníkem 920XT. Spíš bych to tipoval na "test" před uvedením 935XT.


Forerunner 935XT je designově na pomezí Forerunner 735XT a Fenix 5s a musím říct, že se mi dost líbí. Vezmeme-li v potaz to, že se dá čeka velmi nízká hmotnost těchto hodin, bude toto velmi oblíbený model.

Podle informací z internetu bude hlavní výhodou FR 935XT možnost snímání tepu v režimu plavání skrz vestavěný optický senzor - vůbec první oficiální hodinky Garmin, které toto podporují. Nicméně přesnější je stále hrudní pás (HRM-Tri nebo HRM-Swim). 

Dá se ale čekat, že podobnou funkcinalitu přinese nový firmware upgrade i do Fenix 5.
pro srovnání Fenix 5s

a zde v 2016 uvedené FR 735XT


Pásky hodinek "prý" nebudou mít systém quick fit, který mají Fenix 5, nicméně díky rozteči pacek na pásku se dá očekávat, že by se mohly dát použít quick fit pásky z Fenix 5 - což by mohlo být později využito pro nový - konstrukčně vylepšený quick release kit pro triatlonisty (ne, ten není oznámen, ale bylo by fajn nemít na zápěstí takový batoh, jako jsme mívali doposud).

Z technických specifikací toho bude umět 935XT asi stejně, co Fenix 5s/5/5X. Tipuji, že budou ořezané navigační funkce. 

Co ale nevím, a co je podle mě důležitější je:
  • budou mít hodinky barometr?
  • jaké senzory budou podporovat? (BT, ANT+ ... řada Feni 5 umí oboje najednou - BT i ANT+)
  • budou mít hodinky ultratrac režim práce GPS?
Otázky na tyhle odpovědi se snad dozvíme brzy.

Okomentovat

Novější Starší