Garmin Fenix 3 - CES i ne-CES vychytávky

*aktualizováno

V Las Vegas na CES bylo uvedeno mraky nových produktů. Jakožto dlouhodobý přenašeč Fenix3, mohu poskytnout pár rad a zkušeností, co jsme nasbíral za poslední rok. Nejvíce asi jejich možné modifikace pomocí pásků a řemínků, které jsou s logem Garmin relativně drahé a kupodivu byly nyní představeny v patřičné kvalitě i na CES. Snad mě za to Garmi nebude pohlavkovat, ale defacto to je podpora prodeje Fenix3, že? :-)

Doposud se na českém trhu dalo dostat pár verzí Fenix3 jak safírových, tak nesafírových. Co se také dalo dostat, byly originální ocelový tah a celá řada gumových řemínků plus pár kožených. Ano – několik, jelikož na Fenix 3 pasuje i řemen z Fenix1/2. Originály jsou ale drahé, nicméně řemeny a tahy jsou výborný prostředek, jak upravit hodinky (hned vedle watchface) pro různé příležitosti a lze z nich tak udělat společníka pro jakoukoliv příležitost.

První (mně osobně nejméně se líbící) možnost řemenů se nabízí tato kombinace z Aliexpress. Za cca 11-12 USD dostanete některý z těchto řemenů. Pasovat budou, ale nevím, jak to je s jejich materiálem a citlivější pokožkou. Nicméně pro doplnění „šatníku“ asi dobré.

 
A tady je variace modrých za stejnou cenu.

Na CES byly uvedeny Fenix s titanovou lunetou a mám pocit, že i titanový tah. Nicméně ocelový tmavý stojí oficiálně asi 3600 korun a na Aliexpress se prodává již nějaký pátek neoriginální titanový tah ve dvou barvách za 127-132 USD dle barevné varianty. Respektive to samé za 88-95 USD. Nabídek je tam ale hodně.


Gůglovat a hledat na ebay umí asi každý, ale i tak sem dám odkaz na množství NATO pásků ala bondovské Omegy, které se také objevily jako jedna z variant pro Fenix 3 na CES. Ceny od pár liber jsou více než příznivé.

Další pěkné řemeny jsou kožené ve stylu „causal“. Ideál asi zde. Cena řádově stokoruny.


Mírně byznysoidní řemeny jsou celkem pěkné zde. Cena řádově stokoruny.

 

*aktualizováno
Ještě mi připomněl kamarád, co jsem už říkal dříve. Pokud seženete ke koupi maketu Garmin Fenix 3 - v prodeji bývala za 200 korun, tak její černý řemínek je originální Garmin a lze jej bez problému používat s normálními hodinkami, takže ze 200 dostanete řemen i s maketou Fenix 3. Cena orig.pásku je řes 600 korun.

A novinky v samotných hodinkách?

Ano i ty tu jsou. Dobrá zpráva je, že nový firmware je k dispozici pro všechny verze Fenix 3 – ne jen pro ty nově uvedené, kde je nově jen design, případně pak verze Fenix 3 HR s optickým měřením pulsu a to i v průběhu dne.

Zásadní novinky pro oficiální verzi nového firmware jsou:

·         podpora aktivit rowing a paddleboard

·         podpora golfové aplikace s možností dohrání dat pro vetšinu světových golfových hřišť z Garmin Connect

·         podpora aplikací projekce waypointu, taktické aplikace (netuším, co to je) a jumpmaster (pokud rádi skáčete s/bez padáku)

·         nejlepší kousek - advanced running dynamics, což jsou funkce, které byly uvedeny v Garmin FR 630 (například balance levá, pravá noha atd.)

·         přidáno testování laktátového prahu (automatické zjištění při běhu nebo pomocí testu s danými kroky dle hodinek - velmi zajímavé pro zjišťování vývoje kondice v průběhu roku)

·         měření stress score (míra únavy)

·         předělaný widget pro výškoměr, barometr, kompas

·         dalších 8 nových widgetů (kroky, můj den, golf, poslední běh, posl.jízda, posl.plavání, posl.sport, kalorie)

·         podpora funkce nerušit (vypíná notifikace v hodinkách bez nutnosti odpojit BT)

·         nové watch faces, vzhled ručiček, pozadí

·         další "drobnosti"

Pro jistotu sem zde uvedu, že některé funkce nebudou fungovat bez pásu pro měření tepu:

·         Running Dynamics Metrics:  délka kroku, Ground Contact Time Balance a Vertical Ratio

·         laktátový práh, Performance Condition a Stress Score (VO2Max funguje s optickým HR měřičem - vestavěným i Mio nebo Scosche)

Okomentovat

Novější Starší